INVESTMENT

Gjennom Ontogeny Investment er vi tett involvert i våre porteføljeselskaper,
hvor vi som aktive eiere bidrar over tid i ulike roller avhengig av selskapenes behov

Ontogeny Investment investerer tid og penger i spennende vekstselskaper som har forutsetninger for lønnsom vekst, og hvor vi kan gjøre en reell forskjell for å realisere potensialet. Vi er både medgündere i oppstartsselskaper og går inn i mer modne selskaper.

Vi involverer oss tungt både strategisk og operativt og tar på oss ulike roller over tid, avhengig av behovene. Det kan være i midlertidige lederroller eller som rådgiver innen strategi, forretningsutvikling, kapitalinnhenting, partnersøk mv.

Vi fokuserer ikke på utvalgte sektorer, men hviler på bransje- og fagkompetansen i teamet for å være relevante og utløsende for videre vekst og verdiutvikling.

NÅVÆRENDE PORTEFØLJESELSKAP

Beauty Studio 23

(08.2022- )

Beauty Studio 23 skal bli det foretrukne valget for salg av relevante skjønnhetsprodukter og behandling av øyenbryn, vipper og negler i salong, pop-up stores eller på events. Bygge en sterk merkevare i premiumsegmentet, med et tydelig budskap om at Beauty Studio 23 er markedets mest pålitelige og mest attraktive konsept gjennom å etterstrebe tett oppfølging av alle behandlere, for å sikre tilfredsstillende opplæring og service for alle sluttkunder.

Ontogeny Group har vært aktivt med i etableringen av Beauty Studio 23. Vi har en sentral rolle i utviklingen av selskapet og har bidratt med analyse og forretningsutviklingskompetanse.

MEIR Distillery AS (tidl. Rebel Spirits AS)

(04.2019 – )

MEIR er en relativt nyetablert produsent av akevitt. Selskapet har målsetting om å være et friskt pust i markedet. Gjennom innovasjon, kompetanse og en kompromissløs tankegang rundt kvalitet og kommersialisering ønsker de å skape morgendagens sprittrender, og være en ledende brennevinsaktør nasjonalt og internasjonalt.

Ontogeny Group har vært aktivt med i etableringen av MEIR. Vi har en sentral rolle i utviklingen av selskapet og har bidratt med bransjeinnsikt og forretningsutviklingskompetanse.

Iceland Mat AS

(08.2017 – )

Iceland Mat er et dagligvarekonsept med fokus på frossenmat. Konseptet er basert på den engelske dagligvarekjeden Iceland Foods. Iceland er en av Storbritannias raskest voksende og mest innovative matkjeder, anerkjent som et av de beste selskapene å jobbe for i Storbritannia. Iceland Mat innehar rettighetene til å drive Iceland i Norge og har åpnet fem butikker i Norge, i tillegg til å ha etablert distribusjon av varer gjennom etablerte butikkjeder, deriblant Europris AS og Circle K AS.

Ontogeny Group er involvert i Iceland Mat AS som aktiv medeier. Vårt team er i stor grad engasjert i arbeidet med å videreutvikle konseptet på norsk jord. Som aktiv medeier bidrar Ontogeny både operativt, finansielt og i styret.

TIDLIGERE PORTEFØLJESELSKAP

Christiania Partners AS

(08.2019 – 06.2021 )

Ontogeny Investment etablerte Christiania Partner  i samarbeid med flere tunge nasjonale og internasjonale aktører innen detaljhandel og tax-free virksomhet, for å by på driften av Avinors tax-free virksomhet ved de norske flyplassene for perioden 2023-2027. Konsortiet bestod i tillegg til Christiania Partners av den franske Tax Free-aktøren, Lagardére Travel Retail, og Rema 1000 AS. Konsortiet utviklet et unikt, bærekraftig  og innovativ konsept som ville ha revolusjonert handleopplevelsen på tax-free ved de norske flyplasser, men nådde ikke frem i de siste forhandlingene. Prosjektet dokumenterte imidlertid vår vilje og evne til å etablere store og komplekse konsortier for betydelig satsing og investering innen et spennende område, samt ga dybdeinnsikt innenfor innovativ utvikling av detaljhandelkonsepter Ontogeny bisto gjennom hele prosessen med prosjektledelse, forhandlingsledelse, finansiering, strategi og forretningsutvikling.   

Vitir AS

(08.2018 – 12.2022 )

Vitir AS er en norsk leverandør av en patentsøkt, trådløs infrastruktur for sensorikk knyttet til “tingenes internett” (Internet of Things, IoT). Med enestående rekkevidde og fleksibilitet knytter deres nettverksløsning sammen tusenvis av ulike sensorer basert på et vidt spekter av kommunikasjonsstandarder. Løsningene er spesielt godt egnet for velferdsteknologi (kroppsbårne sensorer) og digitalisering av store forretningsbygg.

Ontogeny Group var en aktiv medeier i Vitir AS og bidro med ekspertise på strategi-, forretnings- og organisasjonsutvikling i tett samarbeid med gründerne i selskapet. Vårt team bidro også aktivt i forbindelse med emisjoner og partnersøk.

Vitir ble solgt til Micro Matic i des. 2022.

aScan AS

(08.2017 – 11.2019)

aScan AS er et programvareselskap som leverer det selvstyrte lagersystemet Aktiv Forsyning som forenkler og optimaliserer materiellbestilling for sykehjem, sykehus, hjemmetjenester og legevakter. aScan International AS har ansvar for å utvikle internasjonale markeder. Systemet til aScan kan vise til dokumenterte kostnadsbesparelser gjennom å redusere tidsbruk, lagerbeholdning og antall produktvarianter som benyttes. Selskapet var årets Gaselle i Akershus i Dagens Næringslivs gasellekåring i 2018.

Ontogeny Group har hatt et hovedansvar for å etablere og utvikle aScan International. Vi har også ledet arbeidet med å få på plass en internasjonal partner. OneMed, en stor, internasjonal leverandør av medisinsk forbruksmateriell, har kjøpt vår eierandel og er nå majoritetseier i aScan AS.